Menu

Nordlandstrompet – en tåkelur i vid forstand

Når vi snakker om norsk musikk, så havner vi fort nord i landet. For et bredere spekter av sjangre og artister skal man lete lenge etter. Alt fra jazzy funk til sorgtunge sonater blir vi dratt inn i en suggererende verden av lyder og “sounds”.

Og kanskje er det noe i det med uttrykket Nordlands trompet, som en forkjærlighet for dyrelivet, plantene, den menneskelige aktiviteten. Som alltid holder oss våkne, selv når vi er som aller mest slitne og trøtte. Når sollyset har vært borte i månedsvis og alt vi ser er et kjempestort vogntog som kommer nærmere og nærmere grillen på bilen vår.

Petter Dass fikk sagt det han

Mange mener Petter Dass farte med halv-sanne historier, men inntrykket i dag er at de er som helstøpt inn i den nordnorske kulturen. Og da er det godt å ha noen som går foran, som et ekstralys som lyser bedre og videre enn alt annet. Et ekstralys på bilen kan illustrere situasjonen perfekt. For idet fokuset har en større energikilde, så vil bildet bli lysere. Detaljene kommer frem.

Selv om hverdagen er knallhard og strevsom, så må vi alle trygt hjem. Med Nordlands Trompet i tankene, så blir det enklere.

Ikke slurve med sikkerheten

Selv om du vrenger opp musikken på anlegget og er klar for helga, så må du ikke slurve med sikkerheten. Det er så mange i dag som ikke engang vet at de ikke kjører med bremselys på. Da vet de heller sikkert ikke at de bør skaffe seg ekstralys til bilen. Enten på taket, i grillen eller på siden.

Kanskje du er på vei til en festival på distriktet som fyller sinnet med deilig nordnorsk musikk? Eller et kulturarrangement som gir påfyll på de små grå. Alt blir lettere om du kommer deg vel att og fram.

Bruk litt tid på ekstralys

Ekstralys er ikke bare godt for kjøring til og fra på mørke kvelder. Svingete veier om vær og vind gjør forholdene vanskeligere enn mange tror. Bruk derfor litt tid på å sette deg inn i alle typene av ekstralys som fins. Det er bedre slik, og på den måten kan du nyte den musikken du helst hører på. Hver dag. Og til helga.

Du kan være litt “Elvis” når du er i modus, men ikke heng ut av vinduet likevel. Det er bare sånne som han som kan det. Gjør dine musikkopplevelser verdt å oppleve med alle typer ekstralys du måtte trenge.