Menu

Førdefestivalen — akustisk folkemusikk

Førdefestivalen regnes som Skandinavias største akustiske festival for folkemusikk og verdensmusikk. Den har blant annet blitt kåret til en av de fem beste festivalene i Europa av European Festival Association. Dette er en festival som er verdt et besøk, dersom du har sansen for folkemusikk. Oppfyll festivaldrømmen med lån uten sikkerhet, til å oppleve rundt 250 artister fra hele verden på 30 scener.

Planlegging av turen

Dette er festivalen som tilbyr et variert program. Du bør planlegge hvor mye du skal bruke på turen. Det finnes flere situasjoner som krever usikret lån, som å oppleve norsk folkemusikk med lån uten sikkerhet. Her får du friheten til å velge hvordan du vil bruke lånebeløpet, som blir for en unik opplevelse. Ettersom det ikke kreves pant på lånet, er det opp til deg hva du ønsker å bruke pengene til.

Etnisk musikk fra hele verden

Folkemusikk er tradisjonell musikk

som har sterk lokal identitet og særpreg. Den har gjerne blitt formidlet fra generasjon til generasjon. Det finnes utallige sjangre og stilarter innen folkemusikken som du kan oppleve på denne festivalen. Den vil foregå i Kulturhuset Førdehuset for flesteparten av konsertene. Programmet byr også på kurs, utstillinger og turer. Det er selvsagt spennende barneaktiviteter som er verdt å dra med familien. Festivalen er i samarbeid med flere andre institusjoner, hoteller og kirker for arrangementer. Det beste er jo den unike og nydelige Vestlandsnaturen som gir den beste utsikten for festivalen. Du kan forvente deg etnisk musikk fra hele verden. Førdefestivalen er anerkjent For å ha et program som appellerer til et åpent og nysgjerrig publikum.

Nye og kjente musikere

Du som publikum kan også forvente nye musikkopplevelser hvor musikktradisjoner og musikere presenteres for første gang på norsk festival. Festivalen har selvsagt kjente og kjære på scenene. Norsk folkemusikk er selvfølgelig en del av programmet. Det inviteres til unge musikere og nye produksjoner. Her er derfor stedet for å oppleve nye musikere i person. Det er noe annet å oppleve noe live i lag med andre mennesker, i fantastiske omgivelser. Har du en musikerspire i deg, så er dette stedet å prøve seg ut innen folkemusikken. Førdefestivalen skal være kjent for god artistservice. Hvert år så fokuserer festivalen på et nytt tema. For 2022 er temaet “Musikk i krise”. Tidligere har det vært temaer som “HEIME” og “Musikk & Natur”. Det er derfor mye spenning og nye ting hvert eneste år.