Menu

Kjempeklapp for Sigvart Dagsland!

Sigvart Dagsland er en norsk musikkprofil som har drevet med musikk hele livet sitt. Han har gjennom sin karriere jobbet som både sanger, pianist, komponist, tekstforfatter og arrangør, og hans sanger karakteriseres ofte som “melodiøs pop”. I løpet av sin karriere har han utgitt 20 soloalbum og solgt over 500 000 cd’er. Han har også vunnet Spellemannsprisen i 1990 for albumet “Alt eg såg”. Men hans største utfordring fant han i januar ved en bilulykke som etterlot seg store bruddskader, og han beskriver det som at han har “vært i helvete og tilbake” .

røntgen av rygg

Bilulykken skjedde i Stange kommune i Hedmark, og artisten gikk igjennom “omfattende” operasjoner og hadde store bruddskader. Sigvart fortalte selv at han brakk 12 bein og knuste ankelen sin. Bildene fra ulykkesstedet gjorde det klart at ulykken kunne ha endt med døden, og han forteller at han er svært takknemlig for at han overlevde. Med kroppen full av skruer var han i lang tid usikker på om han noen gang ville kunne gå igjen. Men Sigvart hadde viljestyrken på plass og var fast bestemt for å ta ett skritt om gangen. Gjennom tøff rehabilitering er det mange kjedelige stunder. Vi får håpe at han fikk mye sangskriving gjort i sykehussengen, og kanskje også fant seg en ny hobby. Mulig utforsket han muligheter for å handle klær og utstyr på nettet, for eksempel se kidsbrandstore.no, men det blir spekulasjoner.

Han har beskrevet tiden etter ulykken som “svært tung” og har prøvd å tenke så positivt som mulig om det som skjedde. Han fortalte at han følte at han så et lys, og det kom en vilje til å tenke gode tanker. Han var ikke sikker på hvor denne viljen kom fra, men var glad for at han klarte å tenke slik. Sigvart er gift med artisten Karoline Krüger, og hun besøkte han jevnlig på sykehuset og har vært der for hvert skritt. Selv med rehabilitering var det svært usikkert hvor mye tilstanden hans ville bedres.

publikum klapper for artist

Alle ble overasket da han dukket opp på ekstranumrene på Bjørn Eidsvågs konsert i Operaen, bare fem måneder etter den alvorlige bilulykken og fikk en vel fortjent applaus fra publikum. Når han sang på scenen sammen med Bjørn Eidsvåg glemte han smerten. Sigvart Dagsland har trent hardt etter ulykken, både fysisk og psykisk. Han følte seg rørt over støtten han har fått fra familie, venner og fans.