Menu

Sangtalent?

Har du et talent for å synge? Har du en drøm om å en dag stå på en stor scene og synge for tusenvis av betatte fans, for så å gå på bakrommet for å henge med stjernene? Du er langt ifra alene om det. Konkurransen for å gjøre det stort som sanger er knivskarp, og det er svært sjelden drømmer som disse går i oppfyllelse, men av og til gjør de det. Markedet for nye stjerner er stort. Ikke like stort som havet av nye sangere, men likevel stort. Folk elsker å se sine favorittartister stige helt til topps. Bare se på TV-programmer som The Voice, Idol og America’s got talent. Du vil se at utrolig mange av deltakerne er fantastiske sangere, så hvordan skille seg ut i mengden? Hvordan oppnår du drømmen din i slik et hardt marked? Dette og flere knep skal vi se på i denne artikkelen.

Den lettvinte måten

Nå for tiden finnes det, som nevnt tidligere, et utall talentkonkurranser som kan fungere som et springbrett til berømmelsens land. Hundretusenvis av sangtalenter over hele verden melder seg på hvert år. Indonesia, USA, Bosnia, Norge og Kina, alle har de sine egne versjoner av The Voice, og alle er de stappfulle av håpefulle unge sangere. Selv om konkurransen kan virke svimlende, er dette en lettvint og kjapp måte å bli sett, og ikke minst hørt, av veldig mange mennesker. Selv om du ikke vinner kan du likevel bli berømt. Det er mange eksempler på at sangere som kom på andre- eller tredjeplass endte opp som mer vellykkede enn vinneren selv! Selv om dette er tilfellet kan berømmelsen være kortvarig, og du kan ende opp med å bli kjent som “Han/hun fra The Voice”, og det er det kanskje ikke så mange som vil. Ønsker du å lykkes på gamlemåten er det bare én ting å gjøre. Brette opp ermene og gjøre deg klar for årevis med hardt arbeid og nederlag.

Lidenskap er alt

Svært få av de menneskene som i dag er vellykkede artister ble det over natta. For de aller fleste var det snakk om utrolig mye slit som tilsynelatende ga liten avkastning før noe skjedde med karrieren som sanger. Du må oppsøke og bli venner med de rette folka, være på rett sted til rett tid, organisere konserter og ikke minst øve utrettelig. Det holder altså ikke at du har talent. Det aller viktigste for å lykkes er dedikasjon, og det er her de fleste sangtalenter faller ifra og satser på noe annet. Dette betyr at selv om mange har talent, er det få som har både talent og lidenskap, og det kan du gjøre til din fordel! Drikk champagne med roseblader, slapp av i din kontinentalseng mens du myser utover havet gjennom din penthouse-leilighets digre vinduer, velg deg et glitrende designer-antrekk til kveldens oppvisning. Du har fortjent det, fordi du jobbet hardt og holdt blikket festet på nettopp dette.