Menu

De beste minnene må på veggen

Mange forteller om at de kan assosiere hendelser fra de var barn når de lukter en spesifikk duft. Det kan være dårlige minner, men forhåpentligvis gode minner de har med familie og venner. Selv husker jeg godt turene da Lars Vaular på radioen med låta Rett Opp og Ned. Når jeg hører denne i dag, minnes jeg de gode smultringene vi alltid kjøpte på veikroen.

Musikk er en slik ting som setter seg på hjernebarken. Vi får gode følelser av musikk vi liker, men husker med gru musikken vi ikke likte. Det er vanlig at musikken knyttes til miljøet man vokser opp i. Var man i et hardbarka miljø husker man kanskje Dr. Dre med agg, mens barn av folkemusikere alltid vil minnes slåtten med glede. Er man på festival så bør man likevel ta med kamera. For disse minnene bør stilles ut i rammer på veggen.

Musikken i bildet

Bilderammer løfter motivet ved at de er lyse, mørke og i forskjellige materialer. En tykk ramme sier noe om øyeblikket, mens en tynn bilderamme forespeiler drømmer fra fortiden. En festival kan bli ganske uoversiktlig gjennom en hel uke med camping, fester, artister og band. Derfor er det viktig at du foreviger de viktigste øyeblikkene. Der alle koser seg rundt camping-bordet, et glimt av en sommerflørt, de gode kameratene også videre.

Det er ikke sikkert du får med deg kameraet på konsert, men festivaler er fulle av mobiler og fotografiapparater. Knips de bildene som viser hvor fullt det var, eller hvordan festivalen var under pandemien, eller da dine favorittartister spilte. Når minnene kommer på veggen i bilderammer du liker best, så har du både et samtaleemne, og minner du aldri glemmer.

Hvordan ta bilder i bevegelse

Festivalen er i stadig bevegelse, publikum som klapper, et par jenter som farter forbi, en skålende gjeng. Bruk en lang lukketid og følg motivet så lenge du klarer. Velg ulike vinklinger. Sørg for at hvitbalansen er automatisert. Spor så motivene igjen. Frys bildet med hurtighet. Er omgivelsene mørke så bruk ISO i kombinasjon med den hurtige lukketiden.

La eksponeringen være langsom. Av og til må du kanskje bruke et filter for å få med bevegelsene i bildet. Det er spesielt om det er sterkt dagslys. Det er mange måter å fange øyeblikkene du vil forevige, de du vil ramme inn på veggen.