Menu

Musikkfestivaler vinteren/våren 2017

 

Nordmenn elsker musikk, og det er det heldigvis god tilgang på, i alle fall i større byer. Det er liten tvil om at noen må reise litt for å lytte til sine favoritter, men hva gjør man vel ikke for kjærligheten til musikk? Denne våren blir riktig spennende, og også mange internasjonale storartister stikker innom Norge på sin turné. Det blir en heftig vår, og her kan du få et raskt overblikk over de viktigste konsertene måned for måned.

Februar

Oslo Spektrum kommer til å koke av musikkglede og entusiastiske fans når The Weeknd stiger frem på scenen. Med en spesialskapt sjanger som mikser mange ulike sjangre, har denne unggutten fått mye oppmerksomhet av det positive slaget fra både fans og produsenter. På Rockefeller dukker blant andre OnklP & De Fjerne Slektningene opp, så her er det duket for en herlig kveld med Norges aller beste live-band. Dagny spiller én kveld på Parkteateret, og dette blir en viktig konsert. Sjelden har en artist fått like mye oppmerksomhet som henne basert på en eneste låt. Løp og kjøp!

Mars

By: Larm er ett av de mest populære årlige arrangementene blant elskere av rock og pop. Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival finner sted i mars, så her blir det mange flotte komposisjoner å lytte til. Konsertene avholdes på Centralen fra 17.-26. mars. I tillegg kommer GospelGathering til Sola denne måneden, en konsert som har fokus på – ikke overraskende – gospelmusikk, og arrangementet er rettet mot ungdom.

April

Her våkner de nordlige landsdelene til liv, og det blir BodAudience with hands in the air at a music festivalø Internasjonale Orgelfestival, for de spesielt interesserte. I tillegg finner man Vossa Jazz, Nidaros Bluesfestival i Trondheim og Soddjazz på Inderøy den siste helgen i måneden. Glem heller ikke Rock Mot Rus i Andenes som arrangeres i begynnelsen av måneden.

Mai

Mai er en travel måned for folk som elsker festivaler, for nå tar det virkelig av. Karlsøyfestivalen i Troms finner sted denne måneden, og festivalen kombinerer familie, musikk, kunst og politikk. I tillegg finner vi Spydeberg Rock, Nattjazz i Bergen, Dalane Blues Festival i Egersund, Oslo Griegfestival og Maijazz i Stavanger. Vømmøl-festivalen inntar også Verdal, og Skien arrangerer Grenland Brassfestival. Her er det bare å plukke og velge – du rekker neppe over alle, dessverre.