Menu

Klassiske konserter vinter og vår 2017

 

I Norge er klassisk musikk en liten del av musikksjela, mens det i utlandet ofte har en større plass i hverdagen. Noe skyldes nok våre små forhold, men også den spesielle bygdekulturen gjør at dansemusikk og litt folkrock og folkelig pop er mer i vinden hos den jevne musikkelsker. Men noe finnes det da å velge mellom! Her kommer du til å finne en liten oppramsing av de mest spennende, viktige eVienna  's State Opera House at night, Austrialler kjente konsertene i Norge og Europa denne våren.

I og rundt Oslo i vår

Oslo-Filharmonien sparker i gang februar måned med en familiekonsert som de tar med seg videre ut i året, og La Cenerentola spiller i Operaen samme måned. I slutten av februar kommer legendariske Andrea Bocelli til Telenor Arena, Anthonye Marwood og Det norske kammerorkester inntar Sentralen, og ikke minst avrundes måneden med Oslo Quartet Serie: Jerusalem Quartet. Carmen blir oppført i Operaen utover våren, og Oslo-Filharmonien drar i gang med Tsjaikovski mot slutten av mars. Pelleas og Melisande blir å finne i Den Norske Opera & Ballett, frem til en fremføring av La bohème tar over på forsommeren.

Sentral-Europa byr på et bredt utvalg

Året rundt kan man finne herlige, storslagne klassiske konserter i fantastiske kulturbygg nedover i Europa. Spesielt kan man legge merke til Salzburg, Wien og London, her skjer det mye i alle sjangre, men også klassiske konserter får mye oppmerksomhet. Wien er selveste kulturhovedstaden i Europa, og her finner man en rekke arrangementer for den musikkinteresserte. Besøk Mozarthaus eller orangeriet på Schönbrunner slott for å oppleve de flotte musikerne i den klassiske musikkens virtuelle krybbe. Hele året kan du foreta en kulturreise til Mirabell slott og lytte til Händel, Mozart, Hayden oOperaeng Mendelssohn i den fantastiske Marmorsalen. Slottet ligger veldig sentralt i Salzburg, og dette gjør det til et fantastisk sted å oppleve kultur og musikk sammen med en storbyferie.

Opplev Osterklang-festivalen

Skal du reise i Europa denne våren, kan vi sterkt anbefale å sjekke ut denne festivalen. Wien blir fylt av talentfulle musikere, sangere og ballettdansere. Da kan du velge mellom å se Carmen i Konzerthaus’ storsal eller på Theater an der Wien. Tenk for en frydefull opplevelse!