Menu

Hvordan gjennomføre musikk- og danseoppdrag

Som musikere er det mange som forventer at man skal opptre gratis, og gjerne også være glad for at man får sjansen i det hele tatt. Slik skal det jo ikke være, og det finnes noen ting man bør tenke på dersom man ønsker å ta på seg oppdrag som musiker eller danser. Dette gjelder både for større konserter og mindre, mer private oppdrag.

Først og fremst er det viktig at man har det økonomiske i orden, og det er nok her at mange faller litt av, ettersom det er lett tenke at det blir for mye å sette seg inn i. Her kan man bare puste lettet ut, for dette trenger ikke være komplisert i det hele tatt. Det er mange ting man kan få hjelp til på en billig måte, og ett eksempel på dette er hvordan du kan fakturere uten eget firma. Det vil si at du får pengene dine inn på konto på en trygg og lovlig måte, uten å måtte sette deg inn i hvordan du skal opprette et eget firma.

Drummer playing on drum set on stage. Warning - Focus on the drum, authentic shooting with high iso in challenging lighting conditions. A little bit grain and blurred motion effects.

.

Man bør også tenke nøye igjennom hvilke oppdrag man ønsker å ta på seg. Får man muligheten til å stå på scenen hos en av de største festivalene i landet så er det selvsagt vanskelig å si nei, og man kan tjene utrolig mye i publisitet selv om man ikke ender opp med å få så godt betalt for det. Sjekk alle alternativer, og tenk igjennom både fordeler og bakdeler før du tar på deg et oppdrag.

Hvis man ønsker med tiden å komme seg til platekontraktnivå så er det viktig at man blir hørt, og her er det viktig å komme seg inn på de rette spillestedene. Det kan være lurt å prøve seg i Oslo, men husk også at det finnes muligheter i utlandet også. Har man muligheten til å legge ut på en liten roadtrip i sommermånedene kan dette få svært positive følger, og ikke minst øker man eksponeringen noe enormt. Her er det lut å samtidig være aktiv på sosiale medier, for å maksimere markedsføringsverdien av det man gjør.