Menu

Finn øvingslokaler

Når man begynner å samle sammen et band, er det ikke alltid like enkelt å finne seg øvingslokaler. Det er ikke lenger som i «gamle dager» at man får låne naboens garasje eller bestekompisens kjeller – med så mye bedre instrumenter og spilleutstyr, blir lyden bedre og høyere, og ingen setter pris på dundrende musikk fra kjeller eller garasje ukentlig. Her kommer vi med forslag til hvordan man kan møte denne utfordringen.

Bygg et eget lokale
Bor dere litt «ulendt» til, og har få eller ingen lokaler i umiddelbar nærhet av bandet, kan man vurdere å bygge sitt eget lokale. Dette krever en real egeninnsats og en moderat investering, men på den andre siden får dere akkurat det dere trenger, og utgiften er kun én gang, deretter er lokalet deres. Med litt ekstra planlegging kan dere også velge å leie det ut til andre band i området, slik at dere kan tjene inn noe av investeringen. Byggevarehus som Buildor.no gir gode priser på ting som ytterdører og vinduer, slik at dere kan velge kvalitet til budsjett. Spar til innkjøpene, og bestill på nett for enklere frakt og lavere priser.

Lei et lokale
Det finnes en del steder i Norge å øve, det burde være mulig å finne et sted i nærheten av der du bor også. På Ballade.no finnes en grov oversikt over ulike øvingslokaler i Norge, og dette kan være en god start i jakten på et egnet sted for deg og dine musikkfrelste venner. Og i tillegg til de lokalene som nevnes spesifikt her, er det som regel mulig å leie eller låne et grendehus eller en fritidsklubb i ditt distrikt. Slike lokaler står ofte tomme store deler av uka, og vil derfor kunne leies for en rimelig sum, spesielt om man får utarbeidet en fast avtale. Husk bare å skrive opp en kontrakt, slik at det ikke blir noe økonomisk eller juridisk rot å rydde i senere.

Også utstyr kan leies ved behov
Dersom dere skal spille inn plate, eller bare ikke har muligheten til å kjøpe eget utstyr, kan det lønne seg å leie utstyr. Da kan nettsider som Øveriet.no være behjelpelig, både med lokaler i Oslo og instrumenter. Dette er et rimelig og effektivt system som burde passe de fleste – med eller uten egne varebiler og store mengder utstyr.